Άρθρα
Κουρκούτι για μπακαλιάρο
Λεπτομέρειες- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 07:42
Υλικά που θα χρειασθούμε:
Μπύρα (lager)
Αλεύρι (κατά προτίμηση άσπρο)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Μπαχαρικά
Εκτέλεση Συνταγής:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γραμμάρια αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Αν θέλετε ρίχνετε και άλλα μπαχαρικά μέσα. Προτείνουμε το πράσινο πιπέρι.
Τα κάνουμε σαν ένα ηφαίστειο και στο κέντρο ρίχνουμε τη μπύρα (330 κ. ε.). Ανακατεύουμε.
Μην ξεχνάμε ότι δεν κάνουμε ζύμη αλλά κουρκούτι. Πρέπει να είναι κάπως ρευστό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες. Ρυθμίζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού (αν είναι πολύ ρευστό) ή της μπύρας (αν έσφιξε πολυ).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αφαιρέσετε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Αποτελούν χημικά συστατικά αναγκαία για το κουρκούτι.
Το αλάτι σφίγκει το τελικό αποτέλεσμα και η ζάχαρη δίνει το χρυσό χρώμα στην κρούστα.
Πηγή: www.womensclub.gr