Καταφύγιο Ναυπακτίας
Μερικές συμβουλές για το πως να ξεχωρίζετε αν το μέλι που αγοράσατε είναι φυσικό ή όχι.
Λεπτομέρειες- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 19:01
Χρήσιμες συμβουλές για να ξεχωρίζουμε αν το μέλι που αγοράσαμε είναι φυσικό ή όχι μιας και το παίζουν όλοι παραγωγοί
1. Καλό θα είναι ο κάθε παραγωγός να αναγράφει στο κουτί τα συστατικά και το ποσοστό τους που περιέχονται σε αυτό. Δεν το βλέπω πουθενά ή καλύτερα σπάνια το βλέπω στους πλανόδιους και ευκαιριακούς παραγωγούς.
2. Το φυσικό μέλι δεν έχει κολλώδη υφή. Βάλτε λίγο ανάμεσα στα δάχτυλά σας και τρίψτε τα ελαφρά. Το φυσικό μέλι θα απορροφηθεί από το δέρμα σας. Αν δείτε ότι γίνεται κολλώδες, σημαίνει ότι περιέχει ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά.
3. Βάλτε λίγο μέλι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια θερμάνετέ τη σε υψηλή θερμοκρασία. Το φυσικό μέλι θα καραμελώσει, ενώ το νοθευμένο θα γίνει αφρώδες και θα βγάλει φυσαλίδες. Κάτι σας θυμίζει αυτό.
4. Βάλτε λίγο μέλι μέσα σε νερό. Αν σκληρύνει και πέσει στον πυθμένα του ποτηριού, σημαίνει ότι είναι φυσικό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διαλυθεί στο νερό.
5. Το φυσικό μέλι αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα και τη γλώσσα σε αντίθεση με το νοθευμένο που δεν έχει παρόμοια αποτελέσματα.
6. Το φυσικό μέλι γίνεται βαρύτερο όταν το απλώσετε πάνω σε μια φέτα ψωμιού, ενώ το νοθευμένο απλώς θα μουσκέψει την επιφάνειά της φέτας μας.